Consilieri militari americani ar putea însoţi trupele irakiene în confruntările cu rebelii sunniţi

Statele Unite ar putea trimite consilieri militari alături de militari irakieni pe frontul împotriva grupului terorist Stat Islamic, anunţă generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA.

69 afișări
Imaginea articolului Consilieri militari americani ar putea însoţi trupele irakiene în confruntările cu rebelii sunniţi

Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă vom ajunge să considerăm că este necesar să meargă consilierii noştri alături de militarii irakieni în ofensiva asupra grupului Stat Islamic, atunci îi vom recomanda acest lucru preşedintelui Barack Obama", a declarat generalul Dempsey în Senatul Statelor Unite.

În prezent, în Irak sunt 300 de consilieri militari americani, iar alţi 300 vor sosi curând.

"Consilierii nu au sarcina de a participa la lupte. Dar, dacă situaţia se complică şi dacă armata irakiană va organiza o operaţiune extraordinar de complexă, consilierii americani pot merge pe front alături de trupele irakiene", a explicat generalul Dempsey.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici