Consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională părăseşte Casa Albă la cererea Primei Doamne

Casa Albă, după o zi de incertitudine, a confirmat miercuri că Mira Ricardel, consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională a SUA, îşi părăseşte poziţia, la o zi după ce Prima Doamnă Melania Trump a cerut public demisia acesteia, dar va rămâne în administraţie, transmite CNN.

4526 afișări
Imaginea articolului Consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională părăseşte Casa Albă la cererea Primei Doamne

Consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională părăseşte Casa Albă la cererea Primei Doamne

Într-o declaraţie, secretarul de presă american, Sarah Sanders, a anunţat: "Mira Ricardel va continua să îl susţină pe preşedinte părăsind Casa Albă pentru a trece la un nou rol în cadrul administraţiei. Preşedintele este recunoscător pentru serviciul continuu al Mirei Ricardel faţă de poporul american şi exercitarea constantă a priorităţilor sale de securitate naţională".

Potrivit surselor, preşedintele i-a anunţat pe consilierii săi marţi că a decis retragerea acesteia din funcţie.

Decizia vine la o zi după ce cabinetul Primei Doamne Melania Trump a emis o declaraţie surprinzătoare prin care a cerut ca Ricardel să părăsească Casa Albă.

Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Primei Doamne, a emis o declaraţie în care a afirmat: "Poziţia biroului Primei Doamne este că nu mai merită onoarea de a servi Casa Albă“. Grisham nu a oferit nici o explicaţie.

Ricardel a ocupat funcţia de adjunct al consilierului pentru securitate naţională a SUA John Bolton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici