Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: pregătiţi adăposturile antiaeriene

Consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski i-a sfătuit pe locuitorii din Crimeea să pregătească provizii şi adăposturile aeriene deoarece armata ucraineană face planuri pentru o contraofensivă în teritoriul ocupat de ruşi, potrivit Reuters.

3357 afișări
Imaginea articolului Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: pregătiţi adăposturile antiaeriene

Sursa foto: Profimedia

Oficialul din Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din Crimeea anexată de Rusia să pregătească adăposturi antiaeriene şi să-şi facă provizii, în condiţiile în care Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a alunga trupele ruseşti din peninsulă.

„Cerem rezidenţilor din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor (ucraineni) în timpul măsurilor de dezocupare. În special, să pregătească un adăpost antiatomic, să se aprovizioneze cu cantităţi suficiente de apă şi să încarce băncile de energie. Totul va fi Ucraina", a anunţat consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak pe Twitter.

De săptămâni întregi, Ucraina le spune locuitorilor din sudul ocupat să fie pregătiţi şi să plece înainte de a lansa o contraofensivă. Cu toate acestea, avertismentul de luni a fost special pentru că s-a adresat locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Experţii cred că peninsula de la Marea Neagră se află în afara razei de acţiune a armelor ucrainene, deşi mai multe explozii recente la obiectivele militare ruseşti din Crimeea au pus sub semnul întrebării acest lucru. Kievul a refuzat să-şi revendice responsabilitatea pentru aceste incidente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici