Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri pentru a discuta despre situaţia din Iran

Consiliul de Securitate al ONU va avea vineri o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre situaţia din Iran, a anunţat Alma Konurbayeva, purtătorul de cuvânt al misiunii Kazahstanului la ONU, ţară ce asigură preşedinţia Consiliului de Securitate, relatează The Associated Press.

430 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri pentru a discuta despre situaţia din Iran

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri pentru a discuta despre situaţia din Iran

Şedinţa Consiliului de Securitate se va desfăşura vineri, la ora 22 (ora României).

Marţi, SUA au cerut reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate, iar Rusia a criticat acest act, considerând că manifestaţiile din Iran nu sunt de competenţa Consiliului de Securitate. De asemenea, Moscova nu exclude să solicite un vot pe procedură pentru blocarea dezbaterile prin veto.

Cel puţin 23 de oameni au murit şi alţi peste 500 au fost arestaţi după declanşarea din urmă cu o săptămână a protestelor din Iran.

Demonstranţii se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice şi a faptelor de corupţie din ţară. Scandările l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum şi conducerea clericală care se află la putere de la revoluţia din 1979.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a condamnat violenţele şi a subliniat că oamenii au dreptul să aibă o opinie diferită, în baza Constituţiei, dar a avertizat cetăţenii să renunţe la protestele antiguvernamentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici