Consiliul de Securitate ONU ia în considerare ridicarea sancţiunilor impuse Eritreei

Consiliul de Securitate ONU a transmis luni că ia în considerare ridicarea sancţiunilor impuse Eritreei săptămâna viitoare, lucru contestat de mai multe state membre, care doresc menţinerea unei presiuni diplomatice, relatează Reuters.

269 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU ia în considerare ridicarea sancţiunilor impuse Eritreei

Consiliul de Securitate ONU ia în considerare ridicarea sancţiunilor impuse Eritreei

Menţinerea presiunii diplomatice are ca scop asigurarea finalizării conflictului cu Djibouti. Decizia Consiliului de Securitate ONU vine în contextul în care relaţiile diplomatice dintre Eritreea şi Etiopia s-au îmbunătăţit în ultima perioadă.

Marea Britanie a propus ridicarea sancţiunilor şi a embargoului pe armament şi a transmis că susţine încetarea conflictului dintre Eritreea şi Djibouti şi normalizarea relaţiilor.

Mai mulţi diplomaţi au transmis că Franţa şi alţi membri ai Consiliului doresc menţinerea presiunii diplomatice asupra ţării.

Propunerea de ridicare a sancţiunilor are nevoie de nouă voturi pentru a fi aprobată. De asemenea, este necesar ca Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa să nu îşi exercite dreptul de veto.

Ambasadorul Chinei la ONU, Ma Zhaoxu, a transmis că Administraţia de la Beijing este în consultări în ceea ce priveşte Eritreea.

Conflictul dintre Etiopia şi Eritreea a fost încheiat în luna iulie. Cele două ţări au decis redeschiderea ambasadelor, a porturilor şi reluarea zborurilor după zeci de ani de dispută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici