Consiliul de Securitate ONU se reuneşte duminică pentru situaţia din Peninsula Coreea

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni duminică, la ora locală 11.00 (18.00, ora României), la New York, pentru a discuta despre situaţia tensionată din Peninsula Coreea, a anunţat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al misiunii americane la Naţiunile Unite.

83 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU se reuneşte duminică pentru situaţia din Peninsula Coreea

Consiliul de Securitate ONU se reuneşte duminică pentru situaţia din Peninsula Coreea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul de Securitate se va reuni mâine, la 11.00, pentru consultări privind Coreea de Nord", a precizat purtătorul de cuvânt.

Rusia, membru permanent al Consiliului, ceruse sâmbătă dimineaţă convocarea unei reuniuni de urgenţă, însă marile puteri au decis să se consulte înaintea întâlnirii celor 15 membri ai Consiliului de Securitate, au afirmat surse diplomatice.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au amplificat după ce armata nord-coreeană a bombardat, la 23 noiembrie, insula sud-coreeană Yeonpyeong, revendicată de Phenian. Atacul s-a soldat cu moartea a doi militari şi a doi civili.

Coreea de Sud intenţionează să desfăşoare în următoarele zile exerciţii de artilerie în zonă, iar Coreea de Nord a ameninţat cu "un dezastru" în cazul în care autorităţile de la Seul nu renunţă la organizarea aplicaţiilor militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici