Consiliul Europei a adoptat o rezoluţie prin care redă Rusiei dreptul la vot

Consiliul Europei, reunit vineri la Helsinki, a decis să redea Rusiei dreptul de a vota în cadrul instituţiei, drept pe care îl pierduse în urma anexării peninsulei Crimeea în 2014, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

762 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei a adoptat o rezoluţie prin care redă Rusiei dreptul la vot

Consiliul Europei a adoptat o rezoluţie prin care redă Rusiei dreptul la vot

Reprezentanţi ai celor 47 de state membre au votat în favoarea unei rezoluţii care prevede că toate "statele membre au dreptul de a participa în mod egal" în luarea deciziilor.

Ucraina nu a fost de acord cu decizia luată, afirmând că aceasta "nu este diplomaţie, este capitulare".

Reprezentantul Ucrainei în cadrul Consiliului Europei, Dmitro Kuleva, a informat într-un mesaj postat pe Twitter că cinci ţări s-au opus diciziei.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a afirmat că "nu este în interesul" Consiliului Europei să excludă Rusia.

Rusia a anexat Peninsula Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici