Consiliul Europei critică Franţa pentru că nu interzice clar pedepsele corporale aplicate copiilor

Consiliul Europei (CoE) a criticat miercuri Franţa pentru că nu interzice în mod "suficient de clar" pedepsele corporale aplicate copiilor, încălcând astfel Carta Socială Europeană, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

124 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei critică Franţa pentru că nu interzice clar pedepsele corporale aplicate copiilor

Consiliul Europei critică Franţa pentru că nu interzice clar pedepsele corporale aplicate copiilor (Imagine: Shutterstock)

Într-o decizie oficială, dar simbolică, publicată miercuri, Consiliul Europei apreciază că Franţa nu respectă Carta Socială Europeană pentru că nu a interzis în mod "suficient de clar" pedepsele corporale aplicate copiilor.

Dreptul francez "nu prevede o interdicţie suficient de clară, constrângătoare şi precisă", apreciază Comitetul European pentru Drepturi Sociale (CEDS). Această instituţie a CoE deplânge faptul că o "incertitudine subzistă" privind existenţa unui "drept de corecţie" recunoscut de justiţia franceză.

Această decizie a fost luată în urma unei reclamaţii făcute de asociaţia pentru protecţia copiilor Approach, cu sediul la Londra. Spre deosebire de o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), o hotărâre privind o astfel de reclamaţie nu are caracter constrângător, dar reprezintă un mijloc de presiune suplimentară asupra statelor.

"Nu avem nevoie de o lege" pe acest subiect, dar "în schimb avem nevoie de o reflecţie colectivă privind utilitatea pedepselor corporale în educaţia copiilor", a apreciat luni secretarul de stat pentru familie Laurence Rossignol. "Sunt în favoarea promovării unei educaţii fără violenţă", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici