Consiliul Militar din Sudan a reluat negocierile cu opoziţia

Consiliul Militar din Sudan, care a preluat puterea după demiterea preşedintelui Omar al-Bashir, a reluat negocierile cu alianţa protestatarilor şi a grupurilor de opoziţie, care doresc o perioadă de tranziţie gestionată de un Guvern civil, relatează Reuters.

120 afișări
Imaginea articolului Consiliul Militar din Sudan a reluat negocierile cu opoziţia

Consiliul Militar din Sudan a reluat negocierile cu opoziţia

Consiliul Militar a suspendat negocierile miercuri, în urma protestelor violente din capitala ţării, Khartoum.

Protestele de stradă au continuat şi după demiterea şi arestarea preşedintelui Omar al-Bashir, în data de 11 aprilie.

Protestatarii cer o perioadă de tranziţie spre democraţie rapidă şi gestionată de un Guvern civil. De asemenea, aceştia doresc începerea unor anchete privind moartea a zeci de persoane în cadrul protestelor începute în data de 19 decembrie.

Consiliul Militar acuză grupurile de protestatari că nu respectă înţelegerea privind diminuarea tensiunilor pe durata negocierilor.

Liderii Consiliului Militar al Sudanului au anunţat miercuri, înainte de întreruperea negocierilor, încheierea unui acord cu alianţa de opoziţie, care prevede o perioadă de tranziţie a puterii de trei ani, aceasta fiind urmată de o guvernare civilă.

Cele două părţi urmează să decidă structura unui consiliu suveran, care va reprezenta organul de conducere a ţării şi în care şi armata şi opoziţia doresc majoritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici