Consiliul militar din Sudan şi forţele de opoziţie au ajuns la un acord privind tranziţia către guvernarea civilă

Consiliul militar din Sudan şi forţele de opoziţie au ajuns la un acord de principiu cu privire la înfiinţarea unui organism comun care ar urma să asigure tranziţia către democraţie după 30 de ani de dictatură, sub Omar al-Bashir, au informat surse citate de Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Consiliul militar din Sudan şi forţele de opoziţie au ajuns la un acord privind tranziţia către guvernarea civilă

Consiliul militar din Sudan şi forţele de opoziţie au ajuns la un acord privind tranziţia către guvernarea civilă

Cele două părţi au anunţat săptămâna aceasta prima rundă de negocieri în acest sens de la îndepărtarea lui Omar al-Bashir de la putere, în timp ce protestele continuă în ţară, participanţii la mitinguri solicitând o guvernare civilă în Sudan.

Potrivit aceloraşi surse, atât Consiliul militar, cât şi opoziţia, au fost de acord cu înfiinţarea unui organism comun care să asigure preluarea puterii de către un guvern civil, însă încă nu s-a ajuns la o înţelegere cu privire la numărul de locuri alocat fiecărei părţi în cadrul noului organism.

În ultima perioadă, Consiliul militar a arestat mai mulţi foşti oficiali sudanezi, a anunţat măsuri de combatere a corupţiei şi a promis să ofere drepturi unul guvern civil, însă a lăsat să se înţeleagă că va continua să reprezinte principala autoritate la nivel naţional, ceea ce a dus la proteste la care au participat mii de oameni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici