Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA vrea ca maşinile noi să aibă tehnologie de detectare a alcoolului

  • O nouă recomandare a Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (National Transportation Safety Board) spune că toate vehiculele noi din SUA ar trebui să fie obligate să aibă la bord sisteme de detectare a alcoolemiei pentru a împiedica persoanele în stare de ebrietate să se urce la volan.
  • Recomandarea a fost inclusă într-un raport publicat marţi cu privire la un accident petrecut anul trecut în apropiere de Fresno, California, în care un şofer beat s-a ciocnit cu un alt vehicul, ucigând ambii şoferi adulţi şi şapte copii.
336 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA vrea ca maşinile noi să aibă tehnologie de detectare a alcoolului

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA vrea ca maşinile noi să aibă tehnologie de detectare a alcoolului

Tehnologia ar fi putut preveni acest accident sfâşietor - la fel cum poate preveni zecile de mii de decese cauzate de accidente legate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi de viteza excesivă pe care le vedem în SUA în fiecare an", a declarat preşedintele NTSB, Jennifer Homendy. „Trebuie să punem în aplicare tehnologiile pe care le avem chiar aici, chiar acum, pentru a salva vieţi”.
 
Potrivit NHTSA, aproape 43.000 de persoane au fost ucise pe şosele anul trecut, cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii 16 ani. Se estimează că 20.175 de persoane au murit în accidente rutiere în prima jumătate a anului 2022, iar peste 230.000 au murit în accidente în care au fost implicaţi şoferi sub influenţa alcoolului începând cu anul 2000, potrivit CBT.
 
„Vedem cifrele", a spus Homendy. „Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a salva vieţi”.
 
NTSB nu are nicio autoritate de reglementare, dar a făcut presiuni asupra NHTSA pentru a cerceta tehnologia de monitorizare a alcoolului încă din 2012. NHTSA şi un grup de 16 producători auto au finanţat în comun cercetări în acest sens încă din 2008, formând un grup numit Driver Alcohol Detection System for Safety (Sistem de detectare a alcoolului la volan pentru siguranţă).
 
Recomandarea este ca fiecare vehicul să aibă sisteme care să monitorizeze şoferii pentru a detecta intoxicaţia cu alcool şi chiar să utilizeze camere de luat vederi la bordul vehiculelor pentru a se asigura că şoferii sunt atenţi. Legea bipartizană de anul trecut privind infrastructura impune NHTSA să oblige producătorii de automobile să instaleze sisteme de monitorizare a alcoolemiei în termen de trei ani. Cu toate acestea, agenţia poate solicita o prelungire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici