Consumul de heronină şi cocaină, în creştere în Europa

Observatorul European asupra consumului de Droguri şi Toxicodependenţei a prezentat estimările privind uzul de stupefiante în Europa, conform raportului pe anul 2007.

429 afișări
Imaginea articolului Consumul de heronină şi cocaină, în creştere în Europa

Consumul de heronină şi cocaină, în creştere în Europa (Imagine: Mediafax Foto)

CANABIS

Tendinţa de consum este în scădere, în special în rândul tinerilor. Aproximativ 74 de milioane de persoane, 22 la sută dintre europenii cu vârste între 15 şi 64 de ani, au consumat canabis cel puţin o dată. Între doi şi 2,5 la sută dintre tinerii europeni, majoritatea bărbaţi, consumă canabis zilnic sau aproape zilnic.

Canabisul este consumat în principal în Danemarca (38,6 la sută), Italia (31,2 la sută), Franţa (30,6 la sută), şi Marea Britanie (30 la sută).

Preţul canabisului este cuprins între 3 şi 11 euro/gram în cazul uleilui de canabis şi 1 - 12 euro/gram pentru canabisul vegetal.

COCAINĂ

Tendinţa de consum este în creştere. Cel puţin 13 milioane de persoane, 3,9 la sută dintre adulţii europeni, au consumat cocaină în cursul vieţii, 7,5 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani. Consumul este ridicat în Spania (8,3 la sută), Marea Britanie (7,6 la sută), Italia (6,8 la sută) şi Irlanda (5,3 la sută).

Preţul de vânzare în detaliu este cuprins între 44 şi 88 de euro gramul.

AMFETAMINE

Tendinţa de consum este în uşoară scădere.

Aproximativ 12 milioane de persoane, 3,5 la sută dintre adulţii europeni, au consumat amfetamine în cursul vieţii.

Acest drog este consumat preponderent în Marea Britanie (11,7 la sută), Danemarca (6,3 la sută), Spania (3,8 la sută) şi Norvegia (3,6 la sută).

Consumul de amfetamine pare limitat la Cehia şi Slovacia.

Preţul unui gram de amfetamină este cuprins între 8 şi 51 de euro.

ECSTASY

Tendinţa este de stabilizare a consumului.

Aproximativ zece milioane dintre europenii adulţi au consumat acest drog (3,1 la sută din populaţia totală).

Consumul de ecstasy este preponderent în Cehia (14,6 la sută), Marea Britanie (12,7 la sută), Irlanda (9 la sută) şi Letonia (8,5 la sută).

Preţul este cuprins între 3 şi 19 euro pe comprimat.

HEROINĂ

Tendinţa de consum este într-o creştere îngrijorătoare.

Consumatorii de opiacee sunt aproximativ 1,2 - 1,5 milioane în UE şi Norvegia, majoritatea fiind dependenţi de heroină (în Malta, Italia, Austria şi Spania).

Preţul de vânzare este cuprins între 14 şi 119 euro/gram.

Aproximativ 650.000 de consumatori au beneficiat de tratament substitutiv în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici