Controlor de trafic aerian din Statele Unite, surprins în timp ce dormea în post

Autorităţile din cadrul Administraţiei Aviaţiei Civile (FAA) au anunţat miercuri că au dovedit, pentru a doua oară în două săptămâni, că un controlor de trafic aerian a adormit în post, a anunţat cotidianul local din Knoxville (Tennessee, zona central-estică).

146 afișări
Imaginea articolului Controlor de trafic aerian din Statele Unite, surprins în timp ce dormea în post

Controlor de trafic aerian din Statele Unite, surprins în timp ce dormea în post (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest controlor era însărcinat să supravegheze traficul pe radar, în aeroportul din Knoxville, la 19 februarie. Potrivit unui purtător de cuvânt al Administraţiei Aviaţiei Civile, citat pe site-ul cotidianului Knoxville News Sentinel, ancheta a arătat că acesta a dormit "în mod deliberat" timp de cinci ore, în timpul său de muncă.

Incidentul nu a avut consecinţe, pentru că un controlor, care se găsea într-un alt loc, a preluat sarcinile colegului său, care nu răspundea.

Vinovatul este în curs de concediere, a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile.

La 23 martie, un controlor de trafic aerian care asigura singur serviciul de noapte, pe Aeroportul Ronald Reagan din Washington, a adormit timp de 20 de minute, obligând două avioane să aterizeze fără instrucţiuni din partea Turnului de Control, urmând procedurile de urgenţă, prevăzute pentru acest caz.

Secretarul Transporturilor, Ray LaHood, a ordonat, atunci, Administraţiei Aviaţiei Civile, verificări ale personalului însărcinat cu realizarea controlului traficului aerian în toate aeroporturile din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici