Controverse privind operaţiunea în care a murit Osama ben Laden: Teroristul a fost ucis în 90 de secunde - VIDEO

Uciderea liderului Al-Qaida Osama ben Laden încă stârneşte controverse, iar o carte referitoare la raidul în care acesta a murit contrazice teoria oficială conform căreia operaţiunea SEAL a durat 45 de minute.

5030 afișări
Imaginea articolului Controverse privind operaţiunea în care a murit Osama ben Laden: Teroristul a fost ucis în 90 de secunde - VIDEO

Controverse privind operaţiunea în care a murit Osama ben Laden: Teroristul a fost ucis în 90 de secunde

Chuck Pfarrer, un fost membru al comandoului american care a efectuat operaţiunea în care a fost ucis liderul terorist, a scris în cartea sa "SEAL Target Geronimo" că ben Laden a fost ucis în numai 90 de secunde de la aterizarea elicopterului SEAL.

Contrar declaraţiilor Casei Albe, conform cărora ben Laden era neînarmat, acesta avea o armă lângă el.

Chuck Pfarrer a declarat pentru CNN că sursele sale pentru scrierea cărţii au fost oamenii care au participat la operaţiune. Conform lui Pfarrer, declaraţia pe care preşedintele american Barack Obama a făcut-o după uciderea lui ben Laden ar fi fost suficientă, însă confuziile şi controversele au fost create din cauza informaţiilor pe care politicienii au început să le furnizeze.

Autorul cărţii spune că sunt neconcordanţe între relatările autorităţilor despre operaţiune. Conform lui Pfarrer, administraţia a pierdut controlul poveştii şi a abandonat-o, lăsând faptele relatate pe jumătate, ceea ce a creat controverse.

Potrivit cărţii, ben Laden era cunoscut şi sub pseudonimul Bert de către forţele speciale, în timp ce adjunctul lui, Ayman al-Zawahiri, era numit Ernie, o referire la două personaje cunoscute din emisiunea pentru copii Strada Sesam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici