Conturile de Twitter ale lui Elon Musk şi Bill Gates au fost sparte de hackeri. Totul face parte dintr-o scamatorie cu criptomonede des întâlnită pe internet

Pe conturile de Twitter ale lui Elon Musk şi Bill Gates au fost postate, miercuri după-amiază, mai multe tweet-uri care conţineau ceea ce pretindea a fi adresele lor de bitcoin şi cereau bani de la internauţi.

458 afișări
Imaginea articolului Conturile de Twitter ale lui Elon Musk şi Bill Gates au fost sparte de hackeri. Totul face parte dintr-o scamatorie cu criptomonede des întâlnită pe internet

Conturile de Twitter ale lui Elon Musk şi Bill Gates au fost sparte de hackerii. Totul face parte dintr-o scamatorie cu criptomonede des întâlnită pe internet

UPDATE 01.50: 

Între timp altee conturi de Twitter ale uor personalităţi americane au fost sparte de hackerii care au postat mesaje similare celor de pe conturile lui Musk şi Gates. 

Kayne West, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber, Jeff Bezos sau Barack Obama, sunt câteva dintre peroanele sau companiile care au avut conturile sparte.

Pe reţelele de socializare a apărut informaţia că peste 110.000 de dolari au fost trimişi în conturile de Bitcoin postate pe paginile celebrităţilor, miercuri.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Mesajele lui Musk spuneau că miliardarul „se simte generos în contextul crizei COVID-19” şi promitea să dea înapoi dublul sumei celor care îi trimit bani. Contul lui Bill Gates a trimis un tweet identic câteva minute mai târziu.

„Dacă trimiteţi 1.000 de dolari, trimit înapoi 2.000 $!" în următoarele 30 de minute, spunea tweetul postate pe contul lui Elon Musk.

Mesajul postat de hackeri pe contul lui Bill Gates arăta că „Toată lumea îmi cere să dau înapoi. Acum este momentul. Dublez toate plăţile făcute în contul meu de bitcoin pentru următoarele 30 de minute. Trimiţi 1.000 de dolari şi eu îţi trimit înapoi 2.000”.

Tweeturile de pe cele ouă conturi au fost şterse între timp.

Conturile lui Musk şi Gates nu sunt singurele care au fost sparte de hackeri, scrie Business Insider. Mai multe servicii financiare şi conturi de schimb cripto, precum Cash App, Ripple, Binance şi Coinbase, au fost afectate.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru Business Insider că problema este „analizată”.

Elon Musk este deseori ţinta unor înşelătorii cu criptomonede. În februarie, el a scris un mesaj în care spunea că "Nivelul de înşelătorie cu criptomonede pe Twitter atinge noi niveluri. Nu este cool ce se întâmplă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gates,
musk

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici