Conversaţiile pline de rasism de pe un grup al poliţiştilor francezi au ajuns în presă

  • O serie de comentarii rasiste au ieşit la iveală după ce conversaţiile de pe un grup privat al poliţiştilor din Franţa au ajuns în presă, relatează France24.
  • În Franţa, protestele "Viaţa persoanelor de culoare contează" au crescut numeric, dar o parte a forţelor de ordine nu a rezonat cu mesajul transmis.
  • Mesajele de pe grupul privat al poliţiştilor sunt „pătate” de rasism şi sexism.
2784 afișări
Imaginea articolului Conversaţiile pline de rasism de pe un grup al poliţiştilor francezi au ajuns în presă

Conversaţii pline de rasism de pe un grup al poliţiştilor francezi au ajuns în presă

"Dacă faptele se dovedesc reale, aceste comentarii nu pot fi acceptate. Comentariile aduc atingere valorilor poliţiei", a spus ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Castaner a precizat că o investigaţie se află în desfăşurare.

Evenimentele au scos la lumină un alt caz din decembrie 2019 când un poliţist de culoare din Franţa a depus o plângere după mai multe mesaje rasiste a şase colegi albi pe grupul de Whatsapp al poliţiei. Ofiţerii care au postat comentariile au fost pedepsiţi disciplinar zilele trecute la mai bine de 6 luni distanţă de eveniment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici