Copii răpiţi în Nigeria de la o şcoală islamică

  • Şcoala coranică Salihu Tanko din Tegina înregistra aproximativ 200 de copii în momentul atacului, dar mai mulţi au reuşit să scap.
  • Această nouă răpire a avut loc la o zi după eliberarea a 14 studenţi în statul Kaduna (nord), după 40 de zile de detenţie.
373 afișări
Imaginea articolului Copii răpiţi în Nigeria de la o şcoală islamică

Copii răpiţi în Nigeria de la o şcoală islamică

Un număr mare de copii au fost răpiţi de indivizi înarmaţi de la o şcoală islamică din zona de centru-nord a Nigeriei, ţară în care răpirile în masă sunt în creştere, au raportat duminică autorităţile şi locuitorii, notează AFP.

"Un număr încă incert de elevi la şcoala islamică Salihu Tanko au fost răpiţi" după ce bărbaţi înarmaţi pe motociclete le-au atacat şcoala, a făcut cunoscut guvernul statului nigerian Niger pe contul său de Twitter.

"Răpitorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge pe jos", a indicat guvernul, care a denunţat acest eveniment "nefericit" şi creşterea răpirilor pentru răscumpărare în centrul şi nordul celei mai populate ţări din Africa.

Şcoala coranică Salihu Tanko din Tegina înregistra aproximativ 200 de copii în momentul atacului, dar mai mulţi au reuşit să scape, a spus unul dintre lideri care a dorit să-şi păstreze anonimatul pentru siguranţa sa.

"La început au luat peste o sută de elevi, dar apoi i-au lăsat pe cei pe care îi considerau prea mici, cei cu vârste între 4 şi 12 ani", a declarat el pentru AFP, adăugând că nu are date exacte despre numărul de copii răpiţi.

Această nouă răpire a avut loc la o zi după eliberarea a 14 studenţi în statul Kaduna (nord), după 40 de zile de detenţie.

Cinci studenţi au fost executaţi de răpitorii lor în zilele următoare răpirii lor pentru a face presiuni asupra familiilor şi a obliga guvernul să plătească răscumpărare.

În presa locală, familiile au spus că au trebuit să plătească 180 de milioane de naira (357.000 de euro) în total pentru a-şi regăsi copiii.

Aceste grupuri armate, ai căror membri sunt denumiţi în mod obişnuit "bandiţi" în această regiune, terorizează populaţiile din zona central-vestică şi de nord-vest a Nigeriei, jefuind sate, furând animale şi efectuând răpiri în masă pentru răscumpărare.

De câteva luni, aceşti bandiţi sunt angajaţi în răpiri în masă care vizează unităţi şcolare: 730 de copii şi adolescenţi au fost răpiţi din decembrie 2020, mai scrie AFP. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici