Copilărie furată. Copii din Marea Britanie au fost recrutaţi de grupări infracţionale pentru trafic de droguri de mare risc

Copii din întregul stat britanic sunt arestaţi pentru trafic de droguri din clasa A, inclusiv cocaină, heroină, după ce au fost recrutaţi de bande infracţionale, informează The Independent.

Share pe Facebook 203 afişări

Copilărie furată. Grupări infracţionale britanice recrutează minori pentru trafic de droguri de mare risc

Potrivit rapoartelor poliţiei, infractorii apelează la copii ce pot avea chiar şi vârsta de 12 ani.

În anul 2016, 72% dintre arestările făcute asupra minorilor au fost efectuate în baza suspiciunilor pentru trafic de droguri.

În urma investigaţiilor, există presupunerea că minorii recrutaţi au uneori chiar şi vârsta de opt ani, membri găştilor folosindu-se de tehnici de tortură ca metodă de impunere a autorităţii.

Şcolarii sunt trimişi uneori să facă trafic în zone îndepărtate ale Marii Britani, precum Scoţia, minorele sunt adeseori violate şi sechestrate de membri bandelor.

Până la vârsta de 14 ani, copii devin obişnuiţi cu violenţa, catalogând pedepsele primite drept ”simple afaceri”.

Aceste dezvăluiri au loc în urma unui raport al membrilor Parlamentului britanic în privinţa unor îngrijorări legate de exploatarea copiilor din partea membrilor bandelor traficanţilor de droguri, în care se solicita ca minorii în cauză să fie trataţi ca victime, şi nu ca infractori.

Grupul parlamentar a avertizat în privinţa ”modelelor de acostare a copiilor în vederea exploatării criminale sunt foarte similare exploatării sexuale. În trecut, exploatarea sexuală a fost adeseori privită de către anchetatori ca având loc din cauza victimei, sau al comportamentului riscant al acesteia”.

Tinerii vulnerabili ce sunt traficaţi şi exploataţi de găşti infracţionale pentru distribuirea drogurilor sunt adeseori percepuţi ca şi cum ”şi-ar fi ales” deja viitorul şi adeseori sunt mai degrabă criminalizaţi, decât protejaţi sau recunoscuţi drept victime ale grupărilor ce-i controlează.

Prevenirea acostării şi exploatării copiilor în acest context ar trebui să reprezinte o prioritate pentru autorităţile locale şi naţionale.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
M.BRITANIE ,
TRAFIC DE DROGURI ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.