Copilul-minune Laurent Simons, în vârstă de 9 ani, renunţă la studiile de licenţă: Profesorii au refuzat dorinţa părinţilor

Copilul-minune Laurent Simons a părăsit programul universitar, în urma unui conflict apărut din cauza datei de absolvire, transmite CNN.

5228 afișări
Imaginea articolului Copilul-minune Laurent Simons, în vârstă de 9 ani, renunţă la studiile de licenţă: Profesorii au refuzat dorinţa părinţilor

Sursa FOTO: Profimedia Images

Laurent, în vârstă de 9 ani, a făcut senzaţie în noiembrie, după ce presa a relatat că băiatul urma să-şi termine studiile în inginiere electrică la Universitatea de Tehnologie Eindhoven (TUE) din Olanda, în decembrie 2019. 

Cu toate acestea, o dispută între TUE şi familia Simons l-a forţat pe Laurent să-şi temine studiile fără să primească o diplomă de absolvent.

Reprezentanţii TUE susţin că i-au recomandat lui Laurent să-şi termine studiile la jumătatea anului 2020 şi nu la sfârşitul lunii decembrie, din cauza numărului de examene pe care trebuie să le treacă.

„Chiar şi asa, tot ar fi un program extraordinar de rapid”, a declarat universitatea într-un comunicat de presă, remis CNN.

TUE mai susţine că tatăl lui Laurent, Alexander Simons, a cerut în mod repetat ca fiul său să obţine diploma de licenţă la vârsta de 9 ani, însemnând că Laurent trebuie să completeze cu succes programul de licenţă în 10 luni, program care de obicei durează trei ani. 

Totuşi, Alexander a declarat pentru CNN că la început nu a fost nicio problemă cu solicitarea sa.

În cele din urmă, familia a decis ca Laurent să părăsească TUE pentru că ar fi primit o ofertă să studieze într-un program de doctorat la o universitate din SUA, nefiind posibil ca băiatul să-şi împartă timpul între cele două instituţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici