Coreea de Nord a difuzat un videoclip în care este prezentat un New York în flăcări - VIDEO

Coreea de Nord, care urmează să efectueze un test nuclear considerat iminent, a postat pe YouTube un videoclip în care apare un oraş ce seamănă cu New York-ul, distrus de flăcări, în urma a ceea ce pare să fie un atac cu rachete.

5271 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a difuzat un videoclip în care este prezentat un New York în flăcări - VIDEO

Coreea de Nord a difuzat un videoclip în care este prezentat un New York în flăcări (Imagine: captură video)

Imaginile au fost postate sâmbătă, pe site-ul oficial al Coreei de Nord, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda regimului comunist.

Acest videoclip de aproximativ trei minute reprezintă visul unui tânăr coreean care îşi imaginează o rachetă care zboară în jurul planetei, o rachetă similară celei lansate în decembrie de către Phenian.

Camera se focalizează asupra mai multe ţări survolate, printre care şi o Coree reunită, iar apoi asupra unui oraş american, cu zgârie-nori distruşi de bombe şi foc. Coloana sonoră este o versiune a melodiei "We are the world", o piesă înregistrată în 1985 de către muzicieni celebri americani pentru a oferi un ajutor Africii.

"Undeva în Statele Unite, nori negri de fum se ridică spre cer", anunţă legenda. "Cuibul cruzimii se pare că este victima unui incendiu pe care însuşi l-a început", continuă aceasta.

Filmul se încheie cu imaginea tânărului care dă asigurări că visul său "va deveni realitate într-o zi".

Phenianul a anunţat că va proceda la un nou test nuclear, ca răspuns la o extindere a sancţiunilor ONU, a treia după cele din 2006 şi 2009, fără să precizeze un calendar. Experţii apreciază că testul este iminent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici