Coreea de Nord a efectuat noi teste cu rachete balistice. TENSIUNILE cu Japonia ating cote alarmante: „Nu mai putem tolera aceste provocări repetate”

Regimul de la Phenian a lansat duminică o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, aceasta aterizând în zona exclusivă economică japoneză, însă nu au fost înregistrate pagube.

5581 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a efectuat noi teste cu rachete balistice. TENSIUNILE cu Japonia ating cote alarmante: „Nu mai putem tolera aceste provocări repetate”

Coreea de Nord a efectuat noi teste cu rachete balistice. TENSIUNILE cu Japonia ating cote alarmante: „Nu mai putem tolera aceste provocări repetate” (Imagine: Hepta)

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune de pe coasta de est, aceasta aterizând în zona economică exclusivă japoneză din Marea Japoniei, conform Gândul.

„Această lansare de rachetă este foarte problematică din perspectiva siguranţei navigaţiei şi a traficului aerian şi este o încălcare clară a rezoluţiilor consiliului de Securitate al ONU”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului Japoniei.

„Japonia nu mai poate tolera acţiunile provocatoare repetate ale Coreei de Nord. Am protestat cu putere în faţa Coreei de Nord şi condamnăm acţiunile sale în cei mai puternici termeni”, a mai declarat acesta.

Racheta ar fi fost una de tip Scud, cu rază scurtă de acţiune, care a căzut la aproximativ 450 de kilometri de la lansare, conform armatei sud-coreene.

Preşedintele american Donald Trump a fost informat despre acest nou test nord-coreean, a informat Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici