Coreea de Nord a lansat două rachete balistice într-o demostraţie de forţă ce a încălcat rezoluţiile ONU

  • Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de est, într-o provocare semnificativă faţă de Statele Unite în mandatul lui Joe Biden.
  • Coreea de Sud a confirmat că Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune, adăugând că acestea sunt cel mai probabil rachete balistice.
  • La începutul zilei, primul ministru japonez Yoshihide Suga a fost primul lider regional care a anunţat că Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor „balistice”, încălcând rezoluţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite.
2087 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat două rachete balistice într-o demostraţie de forţă ce a încălcat rezoluţiile ONU

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice într-o demostraţie de forţă ce a încălcat rezoluţiile ONU

Paza de coastă a Japoniei a anunţat că prima rachetă a fost detectată la scurt timp după ora 7 dimineaţa şi a parcurs aproximativ 420 km, urmată de a doua 20 de minute mai târziu care a parcurs aproximativ 430 km (270 mile), indicând că rachetele erau arme de rază scurtă.

Testul cu rachete balistice, primul efectuat de Coreea de Nord într-un an, a indicat că ţara recurge din nou la o demonstraţie de forţă, sporind tensiunile pentru a câştiga concesii pe măsură ce administraţia Biden îşi finalizează revizuirea politicii Washingtonului faţă de Coreea de Nord. A fost un avertisment adresat Washingtonului că Phenianul va continua cu teste mai provocatoare, care implică rachete cu rază mai mare de acţiune, în funcţie de decizia administraţiei Biden faţă de sancţiunile aplicate regimului totalitar, relatează New York Times.

Premierul japonez Suga a menţionat că Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a interzis Coreei de Nord dezvoltarea tehnologiilor de rachete balistice, inclusiv cele testate joi.

„Protestez şi îi condamn cu tărie acţiunile”, a spus el.

Într-o declaraţie, Comandamentul Indo-Pacific al armatei Statelor Unite a spus că testul „evidenţiază ameninţarea pe care o reprezintă programul ilicit de arme al Coreei de Nord pentru vecinii săi şi comunitatea internaţională”.

Angajamentul Washingtonului de a apăra Japonia şi Coreea de Sud, aliaţii americani cei mai vulnerabili la rachetele cu rază scurtă de acţiune ale Coreei de Nord, rămâne ferm.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici