Coreea de Nord a lansat sâmbătă o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică, a anunţat armata sud-coreeană, cu trei zile înainte de învestirea preşedintelui sud-coreean ales Yoon Suk-yeol, care a promis să adopte o poziţie dură faţă de Nord.

262 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat sâmbătă o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o nouă rachetă balistică

Conform armatei sud-coreeane, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, în largul coastei sale estice, în jurul localităţii Sinpo, unde Coreea de Nord păstrează submarine, scrie Reuters.

Ministerul japonez al Apărării a transmis pe Twitter că proiectilul ar putea fi o rachetă balistică.

Radioul public japonez NHK a declarat că proiectilul a aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei, citând surse guvernamentale.

Miercuri, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice, au anunţat Coreea de Sud şi Japonia, după ce Phenianul a promis că îşi va dezvolta forţele nucleare „cu cea mai mare viteză posibilă".

Statele Unite au apreciat că Coreea de Nord îşi pregăteşte situl de testare nucleară de la Punggye-ri şi ar putea fi gata să efectueze un test acolo încă din această lună.

Yoon îşi preia funcţia marţi.

Preşedintele american Joe Biden va vizita Coreea de Sud şi se va întâlni cu el pe 21 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici