Coreea de Nord a reuşit să construiască un focos nuclear care poate fi lansat cu o rachetă, susţin experţi

Regimul din Coreea de Nord a reuşit să construiască un focos nuclear care să poată fi transportat de o rachetă intercontinentală, intrând practic într-o nouă etapă în procesul de a se dota cu armament atomic, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite şi Japonia.

14200 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a reuşit să construiască un focos nuclear care poate fi lansat cu o rachetă, susţin experţi

Coreea de Nord a reuşit să construiască un focos nuclear care poate fi lansat cu o rachetă, susţin experţii

"Comunitatea de informaţii din Statele Unite apreciază că regimul din Coreea de Nord a reuşit să producă arme nucleare care pot fi lansate inclusiv cu rachete balistice intercontinentale", arată un raport de evaluare al Agenţiei americane pentru Informaţii Militare obţinut de cotidianul The Washington Post.

Potrivit experţilor, regimul Kim Jong-Un are deja 60 de arme atomice.

Recent, Coreea de Nord a efectuat două teste cu rachete intercontinentale, iar preşedintele Kim Jong-Un a ameninţat Statele Unite cu un atac nuclear.

Până acum, experţii internaţionali considerau că Phenianul nu a deprins tehnologia fabricării de focoase nucleare care să poată fi transportate de rachete.

Evaluarea Agenţiei americane pentru Informaţii Militare nu a fost confirmată public de Washington şi nici de specialişti independenţi.

La rândul său, Ministerul Apărării din Japonia a avertizat marţi că programul nord-coreean de înarmare atomică probabil a intrat într-o "nouă etapă". "Este posibil ca regimul din Coreea de Nord să fi reuşit deja fabricarea unor focoase nucleare care să poată fi lansate cu rachete. Începând de anul trecut, când au fost efectuate două teste atomice şi peste 20 de teste balistice, riscurile de securitate au intrat într-o nouă etapă", relevă un raport al Ministerului japonez al Apărării.

Donald Trump avertizează că va elimina "pericolul" reprezentat de Coreea de Nord

"După mulţi ani de eşecuri, ţările au ajuns la o poziţie unanimă în legătură cu abordarea pericolelor reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi determinaţi!", a transmis preşedintele SUA, Donald Trump, prin Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici