Coreea de Nord acuză Consiliul de Securitate al ONU de standarde duble în legătură cu activităţile militare. „Aceasta este o negare a imparţialităţii”

Coreea de Nord a acuzat Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite că aplică standarde duble în ceea ce priveşte activităţile militare între statele membre ale ONU, în contextul în care a fost criticată la nivel internaţional pentru recentele sale teste cu rachete.

766 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord acuză Consiliul de Securitate al ONU de standarde duble în legătură cu activităţile militare. „Aceasta este o negare a imparţialităţii”

Coreea de Nord acuză Consiliul de Securitate al ONU de standarde duble în legătură cu activităţile militare. „Aceasta este o negare a imparţialităţii”

Consiliul s-a reunit vineri cu uşile închise, la cererea Statelor Unite şi a altor ţări, pentru o discuţie în legătură cu lansările de rachete ale Coreei de Nord, potrivit The Guardian.

Întâlnirea a avut loc la o zi după ce Pyongyang a lansat o rachetă antiaeriană nou dezvoltată, cea mai recentă dintr-o serie de teste de armament din ultima perioadă, inclusiv lansarea unei rachete hipersonice nemaivăzute până acum, a unor rachete balistice şi a unei rachete de croazieră cu potenţiale capacităţi nucleare.
 
Jo Chol Su, directorul departamentului pentru organizaţii internaţionale din cadrul Ministerului de Externe nord-coreean, a declarat că reuniunea Consiliului de Securitate înseamnă o "ignorare deschisă şi o încălcare gratuită" a suveranităţii sale şi o "provocare gravă şi intolerabilă".
 
Jo a acuzat consiliul de standarde duble, deoarece rămâne tăcut în legătură cu exerciţiile militare comune ale SUA şi testele de armament cu aliaţii, în timp ce ia în discuţie activităţile de "autoapărare" ale Nordului.
 
Aceasta este o negare a imparţialităţii, obiectivităţii şi echilibrului, liniile de viaţă ale activităţilor ONU, şi o manifestare evidentă a unui standard dublu", a declarat Jo.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici