Coreea de Nord acuză SUA că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva regimului de la Phenian

Misiunea Coreei de Nord la ONU a acuzat miercuri Statele Unite că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva Phenianului, în pofida faptului că preşedintele american Donald Trump doreşte tratative între cele două ţări, informează site-ul cotidianului The New York Times.

1249 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord acuză SUA că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva regimului de la Phenian

Coreea de Nord acuză SUA că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva regimului de la Phenian

Misiunea a emis miercuri un comunicat în care a precizat că este în replică la acuzaţia lansată de SUA potrivit căreia regimul de la Phenian a încălcat limita la importurile de petrol rafinat, dar şi la o scrisoare trimisă pe 29 iunie tuturor statelor membre ale ONU de către Statele Unite, Franţa, Germania şi Marea Britanie, prin care se solicita repatrierea muncitorilor nord-coreeni aflaţi în străinătate.

"Toate statele membre ONU vor trebui să rămână vigilente în legătură cu încercările deliberate ale Statelor Unite de a submina atmosfera paşnică creată, într-un mod deloc uşor, în Peninsula Coreeană ", se arată în declaraţie misiunii nord-coreene la Naţiunile Unite.

Preşedintele american Donald Trump, care s-a întâlnit duminică cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat că Washingtonul şi Phenianul intenţionează să reia discuţiile pe tema programului nuclear al Phenianului.

Liderul SUA şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor reuşi să încheie un acord.

Negocierile pe tema programului de înarmare nucleară a Phenianului au intrat în impas după summitul eşuat de la Hanoi din februarie, Coreea de Nord părând să nu fie dispusă să renunţe la programele de înarmare atomică şi balistică.

Taguri:
sua,
coreea de nord,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici