Coreea de Nord afirmă că ONU ar trebui să ceară încetarea exerciţiilor militare dintre Coreea de Sud şi SUA

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a cerut duminică Naţiunilor Unite să solicite oprirea imediată a exerciţiilor militare combinate ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, afirmând că acestea cresc tensiunile în regiune.

2011 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord afirmă că ONU ar trebui să ceară încetarea exerciţiilor militare dintre Coreea de Sud şi SUA

Exerciţiile şi retorica aliaţilor "escaladează în mod iresponsabil nivelul de confruntare", a declarat Kim Son Gyong, oficial nord-coreean în cadrul Ministerului de Externe, într-o declaraţie transmisă de agenţia de presă de stat KCNA.

Statele Unite şi Coreea de Sud vor desfăşura în luna martie peste 10 zile de exerciţii militare de amploare, inclusiv operaţiuni amfibii, au declarat vineri oficiali din cele două ţări, informează agenţia Reuters.

Statele Unite şi Coreea de Sud spun că exerciţiile sunt în scop de autoapărare şi sunt necesare pentru a contracara ameninţările tot mai mari ale programelor de rachete balistice şi de arme nucleare ale Coreei de Nord, care sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord a declarat că armele nucleare ale Phenianului sunt un răspuns corect pentru a asigura echilibrul de putere în regiune.

"ONU şi comunitatea internaţională vor trebui să îndemne ferm SUA şi Coreea de Sud să înceteze imediat remarcile provocatoare şi exerciţiile militare comune", a declarat Kim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici