Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea unui război nuclear "sfânt"

Coreea de Nord "este pe cale să se pregătească de declanşarea unui război sfânt, la momentul oportun, bazat pe forţele de disuasiune nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamice", anunţă agenţia oficială nord-coreeană (KCNA).

39 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea unui război nuclear "sfânt"

Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea unui război nuclear "sfânt" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele armate revoluţionare din Coreea de Nord sunt pe cale să se pregătească deplin de declanşarea unui război sfânt al dreptăţii, bazat pe disuasiunea nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamicilor care împing situaţia în pragul războiului", precizează KCNA.

Agenţia nord-coreeană îl citează pe ministrul Forţelor Armate, Kim Young-Chun, care a transmis acest mesaj cu ocazia unei reuniuni organizate la împlinirea a 19 ani de când Kim Jong-Il a devenit comandantul suprem al armatei nord-coreene.

Potrivit Phenianului, exerciţiile militare organizate de Coreea de Sud au rolul pregătirii unui nou război.

"Forţele sud-coreene au comis o provocare militară gravă reluând atacurile împotriva Coreei de Nord în cursul recentelor manevre militare, în vederea unui nou război de agresiune", adaugă KCNA.

Coreea de Sud a efectuat noi manevre militare joi, la doar câţiva kilometri de frontiera nord-coreeană. Exerciţiile aeriene şi terestre sunt cele mai ample de anul acesta şi au loc la doar o lună după atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong.

Coreea de Sud a subliniat că aceste exerciţii sunt strict defensive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici