Coreea de Nord ameninţă SUA cu un atac nuclear dacă vor încerca schimbarea regimului de la Phenian

Coreea de Nord va lansa un atac nuclear împotriva Statelor Unite dacă americanii vor încerca schimbarea regimului de la Phenian, a anunţat marţi agenţia de presă nord-coreeană KCNA, ca răspuns la remarcile recente din partea directorului CIA, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

7210 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă SUA cu un atac nuclear dacă vor încerca schimbarea regimului de la Phenian

În cadrul unui forum de săptămâna trecută, Mike Pompeo, directorul CIA, a făcut aluzie la posibilitatea unei schimbări a regimului nord-coreean, spunând că lucrul cel mai important pe care SUA îl pot face este "să separe capacitatea nucleară de persoanele care ar putea avea intenţie nucleară".

"În cazul în care SUA ar îndrăzni să arate chiar şi cel mai mic semnal de încercare de a elimina conducerea noastră supremă, vom efectua un atac nemilos în inima SUA, cu ajutorul puternicului nostru ciocan nuclear, întărit în timp. Remarcile lui Pompeo au întrecut orice limită şi este clar că scopul final al administraţiei Trump este schimbarea regimului", a declarat un purtătorul de cuvânt al ministrului nord-coreean de Externe, citat de agenţia KCNA.

Potrivit Coreei de Nord, declaraţiile directorului CIA reflectă "analfabetismul acestuia în privinţa Republicii Populare Democrate Coreene şi este o ilustrare explicită a incompetenţei comunităţii americane de informaţii".

"Dacă este ameninţată demnitatea supremă a ţării, Coreea de Nord trebuie să anihileze preventiv acele state şi entităţi implicate direct sau indirect, prin mobilizarea tuturor mijloacelor de atac, inclusiv a celor nucleare. Cei precum Pompeo vor experimenta cu amărăciune consecinţele catastrofale cauzate de faptul că au îndrăznit să-şi arate pumnii către conducerea supremă", a precizat oficialul nord-coreean, cu referire la liderul Kim Jong-Un.

Tensiunile din Peninsula Coreeană s-au intensificat după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici