Coreea de Nord anunţă că îşi va proteja frontiera maritimă prin "mijloace militare"

Coreea de Nord a recurs la "mijloace militare" pentru a-şi proteja frontiera maritimă contestată din Marea Galbenă, unde s-a produs în această săptămână un incident naval cu Coreea de Sud, a anunţat, vineri, agenţia oficială a regimului, KCNA.

17 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că îşi va proteja frontiera maritimă prin "mijloace militare"

Coreea de Nord anunţă că îşi va proteja frontiera maritimă prin "mijloace militare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă amintim că nu există decât o singură frontieră maritimă în Marea Galbenă pe care am trasat-o noi şi deci am recurs la toate mijloacele militare pentru a o proteja", potrivit KCNA, citând conţinutul unei scrisori adresate de Statul Major nord-coreean vecinului său din sud.

"Coreea de Sud va fi făcută responsabilă de actele care vizează subminarea reconcilierii naţionale şi a unităţii şi împiedicarea păcii şi unităţii. Va plăti foarte scump", adaugă KCNA.

O confruntare navală a opus marţi cele două Corei în Marea Galbenă, prima ciocnire de acest fel în ultimii şapte ani, cu puţin timp înainte de o vizită la Seul a preşedintelui american Barack Obama.

Armata nord-coreeană a denunţat "o gravă provocare armată" din partea Coreei de Sud, afirmând că nave sud-coreene au tras în timp ce vaporul nord-coreean se afla la nord de frontiera maritimă. Aceasta a reprezentat teatru al unor lupte navale sângeroase în 1999 şi 2002.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici