Coreea de Nord avertizează că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva SUA

Coreea de Nord a avertizat marţi că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva Statelor Unite şi altor inamici, dacă aceştia îşi continuă "politicile ostile nechibzuite" faţă de regimul lui Kim Jong-un, relatează CNN.

10598 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva SUA

Coreea de Nord avertizează că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva SUA (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit unui oficial din domeniul energiei atomice, citat marţi de agenţia de ştiri oficială KCNA, Coreea de Nord îşi îmbunătăţeşte arsenalul de arme nucleare "în calitate şi cantitate".

"Dacă Statele Unite şi alte forţe ostile îşi continuă insistent politica ostilă nechibzuită faţă de Coreea de Nord şi au un comportament răutăcios, Coreea de Nord este pregătită să le facă faţă cu arme nucleare oricând", a declarat directorul Institutului nord-coreean de energie atomică.

Principalul complex nuclear al Coreei de Nord de la Yongbyon, care include o centrală de îmbogăţire a uraniului şi un reactor pentru producerea plutoniului, este funcţional, a precizat oficialul.

Phenianul a ameninţat de multe ori în trecut că va folosi arme nucleare împotriva Statelor Unite, însă nu se ştie dacă deţine tehnologia de rachete pentru a atinge teritoriul american.

Coreea de Nord a anunţat luni că intenţionează să lanseze mai mulţi sateliţi. Aceste lansări, interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, sunt considerate o modalitate de a testa tehnologie de rachete balistice.

Oficialul citat marţi a reiterat că programul nuclear al Coreei de Nord este defensiv, "în faţa politicii extreme ostile a SUA şi a ameninţărilor nucleare la adresa sa".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici