Coreea de Nord cere Coreei de Sud să renunţe în totalitate la exerciţiile militare cu SUA

Regimul de la Phenian a cerut, marţi, Coreei de Sud să renunţe în totalitate la exerciţiile militare pe care le desfăşoară în mod regulat cu SUA, susţinând că simpla amânare a acestora nu înseamnă eliminarea pericolului de război din regiune, relatează agenţia Yonhap.

1084 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord cere Coreei de Sud să renunţe în totalitate la exerciţiile militare cu SUA

Coreea de Nord cere Coreei de Sud să renunţe în totalitate la exerciţiile militare cu SUA

”Sudul nu ar trebui să amâne, ci să renunţe în totalitate la exerciţiile militare, dacă speră cu adevărat la îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi dacă are intenţia de a crea un climat paşnic în regiune”, a transmis Coreea de Nord.

Anterior, Coreea de Sud şi SUA au decis să amâne exerciţiul pe care urmau să-l desfăşoare în luna februarie, pentru organizarea mai eficientă a Olimpiadei de la PyeongChang.

”Amânarea exerciţiilor militare comune se datorează eforturilor Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene şi de a garanta pacea în peninsulă. O decizie curajoasă ar fi renunţarea completă la aceste exerciţii militare, pentru binele Statelor Unite, dar şi pentru pacea şi stabilitatea din Peninsula Coreea”, au relatat publicaţiile regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici