Coreea de Nord condamnă acţiunea "senilului" Donald Trump în ceea ce priveşte Ierusalimul

Regimul de la Phenian l-a criticat dur pe preşedintele american Donald Trump după ce acesta a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, afirmând din nou că liderul de la Casa Albă este "senil", informează site-ul postului France 24.

2595 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord condamnă acţiunea "senilului" Donald Trump în ceea ce priveşte Ierusalimul

Coreea de Nord condamnă acţiunea "senilului" Donald Trump în ceea ce priveşte Ierusalimul

Coreea de Nord condamnă acţiunea "senilului" Trump în ceea ce priveşte Ierusalimul

Phenianul a catalogat drept "necugetată, ticăloasă" decizia preşedintelui american, acţiune SUA fiind condamnată de majoritatea statelor din lume.

"Luând în considerare că acest senil deranjat mintal a îndemnat în mod deschis la ONU pentru distrugerea completă a unui stat suveran, această acţiune nu este prea surprinzătoare", a declarat un purtător de cuvânt ale Ministerului nord-coreean de Externe pentru agenţia oficială de ştiri, KCNA.

"Însă această acţiune arată clar lumii cine este distrugătorul securităţii şi păcii globale, paria şi necinstit în cadrul comunităţii internaţionale", a adăugat oficialul, folosind termeni care în general sunt folosiţi pentru a descrie regimul nord-coreean.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de KCNA, Coreea de Nord "condamnă ferm" acţiunea preşedintelui SUA de a recunoaşte Ierusalimul. Totodată, Phenianul îşi exprimă "sprijinul ferm şi solidaritatea cu palestinienii şi arabii care depun eforturi pentru a obţine drepturile lor legitime".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici