Coreea de Nord condamnă acţiunile ”imperialiste” ale Statelor Unite

Phenianul critică afirmaţiile ”nesăbuite” ale lui Donald Trump şi condamnă acţiunile ”imperialiste ale Statelor Unite”, precizând că afirmaţiile recente ale lui Trump reprezintă o insultă pentru poporul nord-coreean şi o declaraţie de război, anunţă agenţia nord-coreeană KCNA, citată de DPA.

651 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord condamnă acţiunile ”imperialiste” ale Statelor Unite

Coreea de Nord condamnă acţiunile ”imperialiste” ale Statelor Unite

Comisia pentru Afaceri Externe a Adunării Supreme din Coreea de Nord a transmis scrisori către Parlamentele străine şi ”a condamnat cu amărăciune remarcile nesăbuite ale lui Donald Trump ce reprezintă o insultă intolerabilă adusă poporului nord-coreean, o declaraţie de război şi o ameninţare la adresa păcii globale”, relatează KCNA.

”Dacă Trump are impresia că va pune în genunchi Coreea de Nord, care este o putere nucleară, ameninţând cu un război nuclear, atunci ar fi o ignoranţă şi o mare greşeală”, scrie KCNA.

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene, Phenianul a trimis duminică respectivele scrisori către Parlamentele din străinătate, cerându-le să adopte o poziţie. Prin scrisoarea adresată Parlamentelor, regimul de la Phenian cere o ”vigilenţă ascuţită împotrivă mişcărilor nesăbuite ale Administraţiei Trump, care va conduce lumea într-un dezastru nuclear îngrozitor”.

”Astăzi trebuie să luptăm cu hotărâre împotriva imperialiştilor americani în ceea ce priveşte agresiunea şi războiul”, se mai arată în scrisoarea publicată în KCNA.

Această acţiune a Phenianului vine după ce, săptămâna trecută, Donald Trump, a avertizat în discursul rostit la ONU, că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici