Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU: "Un act de război. Statele Unite sunt înspăimântate"

Într-o declaraţie citată de agenţia oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susţinut că Statele Unite au fost înspăimântate de forţa nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverşunate în "a impune cele mai dure sancţiuni şi presiuni asupra ţării noastre".

5128 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU:  "Un act de război. Statele Unite sunt înspăimântate"

Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU: "Un act de război. Statele Unite sunt înspăimântate"

Într-o declaraţie citată de agenţia oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susţinut că Statele Unite au fost înspăimântate de forţa nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverşunate  în "a impune cele mai dure sancţiuni şi presiuni asupra ţării noastre".

Noua rezoluţie este echivalentă cu o blocadă economică completă a Coreei de Nord, a spus ministrul.

"Definim această rezoluţie  drept o încălcare gravă a suveranităţii Republicii noastre, ca un act de război care încalcă pacea şi stabilitatea peninsulei coreene şi a regiunii", a mai spus el.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, în unanimitate, noile sancţiuni impuse Coreei de Nord, ce prevăd limitarea accesului Phenianului la piaţa petrolului şi reducere veniturilor obţinute de regim de la cetăţenii nord-coreeni care lucrează peste hotare, informează agenţia Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici