Coreea de Nord distruge clădiri din staţiunea simbol al păcii în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord distruge clădiri de pe Muntele Kumgang, din staţiunea simbol al păcii în Peninsula Coreeană, potrivit CNN.

19217 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord distruge clădiri din staţiunea simbol al păcii în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord distruge clădiri din staţiunea simbol al păcii în Peninsula Coreeană

Muntele Kumgang, al cărui nume în coreeană înseamnă „diamant", a fost un loc în care au avut loc rare momente de reconciliere între cetăţenii celor două ţări, care, din punct de vedere tehnic, sunt încă în război. Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării a declarat pentru CNN că a observat ceea ce pare a fi o „activitate de dezmembrare" în mai multe locuri de pe Muntele Kumgang.

Vestea vine la câteva luni după ce informaţii neconfirmate au arătat că mai multe clădiri din complex au fost demolate. Pe listă ar putea fi şi Casa de odihnă Onjonggak, situată la poalele muntelui Kumgang, în locul unde au avut loc reuniunile mult mediatizate ale familiilor separate din Sud şi Nord.

De asemenea, este posibil să fi fost distrus în această săptămână şi biroul lui Hyundai Asan de la Kumgang. Compania deţinută de Coreea de Sud era responsabilă de gestionarea zonei turistice.

„Tururile de pe muntele Kumgang au îmbunătăţit reconcilierea intercoreană şi au servit ca punct central pentru schimbul intercoreean", a declarat anterior pentru CNN purtătorul de cuvânt al Hyundai Asan, Park Sung-uk.

În plus, Coreea de Nord a început să demoleze celebrul Hotel Haegumgang. Cândva oun complex de lux care plutea deasupra Marii Bariere de Corali din Australia, hotelul a fost mutat la Kumgang şi deschis pentru turişti în 2000.

Staţiunea Kumgang, care se află la aproximativ 30 de minute la nord de Zona demilitarizată coreeană (DMZ), a fost administrată în comun de cele două ţări. Ea a încetat să mai primească turişti în 2008, după ce un soldat nord-coreean a împuşcat o femeie sud-coreeană care a depăşit limitele zonei turistice a Muntelui Kumgang şi a intrat într-o zonă militară.

Cu toate acestea, familiile separate au continuat să se reunească acolo până în 2018. De atunci, zona a fost lăsată să se degradeze. Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a vizitat Kumgang în 2019, a numit-o „şubredă şi înapoiată".

Coreea de Nord ar plănui să înlocuiască toate structurile de la Muntele Kumgang cu altele noi, ceea ce ar putea indica faptul că guvernul intenţionează să gestioneze şi să controleze zona staţiunii fără niciun fel de asistenţă din partea vecinului său din sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici