Coreea de Nord încearcă să-şi protejeze capacităţile nucleare şi rachetele - raport ONU

Programele nucleare şi rachetele balistice din Coreea de Nord rămân intacte, iar ţara depune eforturi pentru a se asigura că aceste capabilităţi nu pot fi distruse de atacurile militare, potrivit unui raport confidenţial ONU pentru monitorizarea sancţiunilor, relatează Reuters.

555 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord încearcă să-şi protejeze capacităţile nucleare şi rachetele - raport ONU

Coreea de Nord încearcă să-şi protejeze capacităţile nucleare şi rachetele - raport ONU

Raportul Consiliului de Securitate ONU pentru monitorizarea sancţiunilor vine înaintea unui al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, care va avea loc în cursul acestei luni. Cei doi lideri s-au întâlnit pentru prima dată în iunie 2018, iar Kim a promis să lucreze pentru denuclearizare.

În timp ce Trump a salutat "progresele extraordinare" în relaţiile sale cu Coreea de Nord, raportul ONU a constatat că Phenianul "foloseşte instalaţii civile, inclusiv aeroporturi, pentru asamblarea şi testarea rachetelor balistice, cu obiectivul de a preveni efectiv "atacurile de distrugere" a unui număr mic de ansambluri nucleare şi de rachete şi câmpuri de producţie care au fost identificate."

Raportul precizează că "a găsit dovezi ale unei tendinţe consecvente din partea RPDC de a dispersa locaţiile de asamblare, depozitare şi testare", folosind prescurtarea pentru numele oficial al Coreei de Nord, respectiv Republica Populară Democrată Coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici