Coreea de Nord neagă informaţiile potrivit cărora Otto Warmbier, care a murit la scurt timp după ce a fost eliberat, ar fi fost torturat

Reprezentanţii regimului de la Phenian au negat acuzaţiile aduse de Statele Unite legate de torturarea studentului american închis în Coreea de Nord, care a decedat la scurt timp după ce a fost eliberat, afirmând că tânărul a fost închis în ”condiţii umane”, relatează cotidianul The Guardian.

2176 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord neagă informaţiile potrivit cărora Otto Warmbier, care a murit la scurt timp după ce a fost eliberat, ar fi fost torturat

Coreea de Nord neagă informaţiile potrivit cărora Otto Warmbier, care a murit la scurt timp după ce a fost eliberat, ar fi fost torturat

Coreea de Nord mai acuză SUA că efectuează o campanie de discreditare a regimului de la Phenian, alimentată de moartea lui Otto Warmbier, studentul american întors în Statele Unite în comă după 17 luni de detenţie în închisorile nord-coreene.

”Faptul că Warmbier a murit brusc la mai puţin de o săptămână după întoarcerea sa în SUA în stare lui normală de sănătate (...) este un mister şi pentru noi. Cei care nu au nicio idee despre cât de bine a fost tratat Warmbier, care a fost închis în condiţii umane, îndrăznesc să ne acuze de maltratare şi tortură”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Phenian.

Departamentul de Stat al SUA nu a dorit să comenteze comentariile făcute de Coreea de Nord în privinţa tratamentului aplicat lui Warmbier.

Studentul american Otto Warmbier, repatriat din Coreea de Nord unde a fost ţinut prizonier timp de 17 luni, a murit la un spital din Cincinnati, având leziuni cerebrale grave. Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru săvârşirea unor activităţi contra siguranţei statului nord-coreean. El a fost arestat în timp ce vizita ţara ca turist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici