Coreea de Nord: Plan de consolidare a arsenalului nuclear, aprobat de parlament

Parlamentul Coreei de Nord a aprobat un plan care prevede consolidarea arsenalului nuclear, prin "îmbunătăţirea calitativă" a capacităţilor atomice.

1308 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Plan de consolidare a arsenalului nuclear, aprobat de parlament

Coreea de Nord: Plan de consolidare a arsenalului nuclear, aprobat de parlament (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Proiectul aprobat reprezintă o iniţiativă a Partidului Muncitoresc (partidul unic) care prevede "îmbunătăţirea calitativă" a capacităţilor atomice şi sporirea arsenalului nuclear, informează BBC News online.

Decizia Parlamentului de la Phenian intervine în contextul în care Coreea de Nord a anunţat că este în "stare de război" cu vecinii sud-coreeni.

La rândul său, Coreea de Sud a avertizat luni că va avea o "ripostă puternică" la orice act nord-coreean de agresiune.

Coreea de Nord este nemulţumită de sancţiunile internaţionale împotriva sa care au fost înăsprite în februarie, după un test nuclear. În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a avertizat de mai multe ori că va lansa atacuri preventive împotriva Statelor Unite şi Coreei de Sud, în contextul exerciţiilor militare americano - sud-coreene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici