Coreea de Nord planifică cea mai mare paradă militară care a existat vreodată, pentru aniversarea partidului - raport

  • Imaginile din satelit arată că puterea de la Phenian pregăteşte mii de soldaţi şi echipamente cu rachete ce vor defila înaintea lui Kim Jong-un
  • Se speculează că Coreea de Nord îşi va dezvălui armamentul de ultima oră la parada din acest weekend pentru a marca 75 de ani de când Partidul muncitoresc este la guvernare.
  • Evenimentul va fi atent urmărit de cancelariile internaţionale pentru a surprinde semne ale îmbunătăţirii capacităţilor nucleare şi de rachete ale regimului
3695 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord planifică cea mai mare paradă militară care a existat vreodată, pentru aniversarea partidului - raport

Coreea de Nord planifică cea mai mare paradă militară, care a existat vreodată, pentru aniversarea partidului - raport

Potrivit 38 North, un website care monitorizează Coreea de Nord, imaginile din satelit surprind pregătirile pentru o paradă la care mii de soldaţi mărşăluiesc, atent urmăriţi de liderul lor, Kim Jong-un.

Militarii vor fi însoţiţi de tancuri şi vehicule blindate, dar focusul va fi pe punctul culminant al show-ului, atunci când dictatorul nord-coreean ar putea trimite un mesaj puternic către Washington prin dezvăluirea de noi rachete cu rază lungă de acţiune capabile să lovească continentul american.

Observatorii din Coreea de Nord, citaţi de The Guardian, spun că liderul de la Phenian va trebui să tragă o linie de demarcaţie fină între a reaminti SUA că a îmbunătăţit capacitatea militară a regimului, în ciuda sancţiunilor internaţionale, şi cea de a lăsa o uşa deschisă pentru reluarea discuţiilor despre denuclearizare.

Harry Kazianis, expert în Coreea la Centrul de Interes Naţional, a declarat că parada de sâmbătă va fi şansa lui Kim de a arăta „unele dintre cele mai puternice arme ale lumii, rezervate cândva superputerilor, realizare chiar şi sub sancţiuni internaţionale masive”.

Discuţiile despre denuclearizare dintre Kim Jong-Un şi Donald Trump au fost blocate de când Summitul din Hanoi din 2019 s-a încheiat fără acord. O reluare pare puţin probabilă până când cele două părţi nu vor găsi un punct comun asupra cererii de la Phenian de ameliorare a sancţiunilor şi a apelurilor de la Washington pentru progres în denuclearizare.

În discursul său de Anul Nou, Kim a spus că va dezvălui o „nouă armă strategică”, iar analiştii cred că parada ar putea include un nou ICBM cu combustibil solid, o rachetă cu mai multe focoase, o rachetă balistică actualizată lansată de submarin sau un lansator de rachete sofisticat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici