Coreea de Nord: Reprezentatul Chinei a subliniat necesitatea "dezvoltării relaţiilor tradiţionale" între Phenian şi Beijing

Coreea de Nord afirmă că înaltul reprezentant special chinez, care a ajuns vineri la Phenian, a insistat asupra necesităţii "dezvoltării relaţiilor tradiţionale" între cele două ţări şi partide de guvernământ, relatează Reuters online, citând agenţia nord-coreeană de presă KCNA.

1094 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Reprezentatul Chinei a subliniat necesitatea "dezvoltării relaţiilor tradiţionale" între Phenian şi Beijing

Phenian:Reprezentatul chinez a subliniat necesitatea "dezvoltării relaţiilor tradiţionale"

Reprezentatul chinez Song Tao, şeful departamentului de afaceri externe al Partidului Comunist de la Beijing, a discutat cu Choe Ryong Hae, un oficial de rang înalt din Coreea de Nord.

Song Tao l-a informat "în detaliu" pe oficialul nord-coreean despre Congresul Naţional din China şi a subliniat necesitatea dezvoltării relaţiilor tradiţionale amicale între cele două ţări şi partide, potrivit KCNA.

Administraţia de la Beijing a anunţat, miercuri, că va trimite un reprezentant de rang înalt în Coreea de Nord, pentru a păstra comunicarea între Partidul Muncitoresc de la Phenian şi Partidul Comunist Chinez. Beijingul a precizat că vizita nu ar avea legătură cu eforturile Chinei de a pune capăt tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Trump a declarat că este de părere că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă" în contextul crizei din Peninsula Coreeană.

Preşedintele SUA s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său chinez, Xi Jinping, Donald Trump transmiţând că Beijingul ar putea contribui la oprirea programului nuclear nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici