Coreea de Nord respinge poziţia ONU privind ultimul test cu rachetă balistică

Coreea de Nord a respins, luni, ultimul comunicat al Consiliului de Securitate al ONU care condamnă testul cu rachetă balistică de săptămâna trecută, regimul de la Phenian avertizând că presiunea internaţională va accelera procesul de completare a forţei nucleare, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

532 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord respinge poziţia ONU privind ultimul test cu rachetă balistică

Coreea de Nord respinge poziţia ONU privind ultimul test cu rachetă balistică

"Acţiunile crescânde din partea SUA şi a forţelor vasale lor de a impune sancţiuni şi de a pune presiune pe Coreea de Nord vor avea ca efect doar creşterea ritmului nostru pentru completarea forţei nucleare de stat", se arată într-un comunicat al ministerului nord-coreean de Externe.

Diplomaţia de la Phenian a transmis că este un "vis prostesc" din partea statelor ONU să creadă că înăsprirea sancţiunilor va opri programul nuclear al Coreei de Nord.

Luarea de poziţie a Naţiunilor Unite a fost catalogată drept "un act vicios, lipsit de etică şi inuman" care urmăreşte înlăturarea regimului de la Phenian. Ministerul nord-coreean de Externe a avertizat statele aliate ale SUA să se pregătească pentru momentul unei "balanţe de putere" între Coreea de Nord şi SUA.

Sâmbătă, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord, catalogându-l drept "provocator" şi a cerut Phenianului să acţioneze imediat pentru a-şi demonstra angajamentul privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Vineri, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică din districtul Sunan, aflat în apropierea Phenianului. Proiectilul ar fi parcurs distanţa de 3.700 de kilometri deasupra Japoniei şi ar fi atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit armatei sud-coreene.

Anterior, testul nuclear desfăşurat la 3 septembrie de către Coreea de Nord a fost de departe cel mai mare dintre cele şase efectuate începând din 2006. Testul a declanşat un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, seism de zece ori mai puternic decât cel înregistrat în testul anterior din septembrie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici