Coreea de Nord şi-a intensificat măsurile de reprimare a modei "capitaliste”. Persoanele cu blugi strâmţi sunt reţinute până când îşi schimbă hainele

  • Coreea de Nord şi-a intensificat măsurile de reprimare a modei "capitaliste", au declarat surse pentru Radio Free Asia.
  • Aceasta include orice, de la părul vopsit la părul lung până la talie şi blugi strâmţi.
  • Oricine este prins trebuie să îşi mărturisească fapta şi să se schimbe în haine "acceptabile".
3410 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord şi-a intensificat măsurile de reprimare a modei "capitaliste”. Persoanele cu blugi strâmţi sunt reţinute până când îşi schimbă hainele

Coreea de Nord şi-a intensificat măsurile de reprimare a modei "capitaliste”. Persoanele cu blugi strâmţi sunt reţinute până când îşi schimbă hainele

Coreea de Nord a intensificat represiunea împotriva blugilor strâmţi, a părului vopsit şi a altor stiluri care arată "fler capitalist", au declarat surse din ţară pentru Radio Free Asia. 
 
În special, Liga Tineretului Patriotic Socialist al ţării vizează femeile între 20 şi 30 de ani, a precizat postul de ştiri american non-profit, citând o sursă anonimă.
 
Patrulele Ligii Tineretului iau măsuri drastice împotriva tinerilor care poartă părul lung până la talie şi a celor care îşi vopsesc părul în maro, precum şi a persoanelor care poartă haine cu înscrisuri străine mari şi a femeilor care poartă pantaloni strâmţi", a declarat sursa, potrivit Insider.
 
Dacă sunt prinşi, aceştia trebuie să aştepte pe marginea drumului până când patrulele termină de cercetat zona. Apoi, autorităţile îi vor duce la biroul Ligii Tineretului, unde trebuie să îşi "mărturisească" infracţiunile în scris. Infractorii sunt eliberaţi doar după ce cineva le aduce haine "acceptabile" pe care să le poarte, a continuat sursa. 
 
Coreea de Nord a interzis piercing-urile, blugii skinny şi coafurile, şi altele, începând din luna mai a anului trecut, în încercarea de a menţine ţara liberă de tendinţele "decadente" ale modei occidentale. Această măsură a fost luată după ce liderul ţării, Kim Jong Un, a descris coafurile şi hainele străine ca fiind "otrăvuri periculoase", potrivit BBC.
 
Liga Tineretului şi-a intensificat recent eforturile în cadrul represiunii, potrivit sursei RFA. Luna trecută, membrii organizaţiei de tineret conduse de stat au organizat o "sesiune educaţională" la nivel naţional, definind actul de a imita moda şi coafurile străine drept "fler capitalist", a adăugat sursa.
 
O altă sursă anonimă a declarat pentru RFA că patrulele au vizat o piaţă populară pentru mulţi tineri. Oricine este prins este raportat angajatorului său, a spus ea.
 
„În cele mai grave cazuri, numele, adresa de domiciliu şi locul de muncă al contravenientului vor fi dezvăluite public la cea de-a treia emisiune", a spus sursa, referindu-se la difuzoarele controlate de stat care răspândesc propaganda în întreaga ţară.
 
„Chiar dacă au tot timpul acest tip de măsuri de reprimare, tinerii nu încetează să încerce să arate şi să se îmbrace ca persoanele din filmele şi televiziunile străine", a adăugat ea. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici