Coreea de Nord simulează INVADAREA Seulului. Mii de americani sunt luaţi ostatici - VIDEO

Coreea de Nord a postat pe Internet o nouă înregistrare video de propagandă, vineri, în care militarii nord-coreeni invadează capitala sud-coreeană, Seul, şi iau ostatici mii de americani staţionaţi în sudul peninsulei.

7987 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord simulează INVADAREA Seulului. Mii de americani sunt luaţi ostatici - VIDEO

Coreea de Nord simulează INVADAREA Seulului. Mii de americani sunt luaţi ostatici - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest film de patru minute, "Un război scurt de trei zile", a fost postat pe site-ul oficial al regimului nord-coreean, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda presei de stat.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA VIDEO

În ultimele două luni, Coreea de Nord a postat mai multe înregistrări video de acest tip pe site-ul său de Internet. Tensiunea a crescut în peninsula coreeană de la începutul lui decembrie, de la tirul de rachetă nord-coreean, asimilat de Seul şi Washington unui test de rachetă balistică.

Un test nuclear efectuat la 12 februarie, al treilea din Coreea de Nord, a antrenat noi sancţiuni ale ONU, urmate de ameninţări cu represalii din partea Phenianului.

Joi, Coreea de Nord a ameninţat că va ataca bazele militare ale Statelor Unite în Japonia şi din insula Guam, în Pacific.

Înregistrarea video de vineri arată mii de soldaţi paraşutaţi deasupra Seulului, în timp ce tancurile şi vehiculele blindate traversează frontiera şi se îndreaptă spre capitala sud-coreeană. Aproximativ 150.000 de cetăţeni americani "sunt luaţi ostatici", afirmă naratorul.

Precedentele înregistrări video arată în special Casa Albă şi Capitoliul din Washington în flăcări, New York-ul distrus de incendii sau pe preşedintele Barack Obama şi soldaţii americani având aceeaşi soartă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici