Coreea de Nord solicită ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor

Naţiunile Unite afirmă că Coreea de Nord a solicitat ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor devastatoare din cursul lunii iulie. Oficialii ONU de la Phenian au declarat că nevoia de ajutor internaţional este urgentă după ce au vizitat regiuni devastate de inundaţii pentru a evalua pagubele.

891 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord solicită ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor

Coreea de Nord solicită ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa de stat nord-coreeană a transmis că cel puţin 119 oameni au murit şi alte zeci de mii au rămas fără adăpost în urma inundaţiilor, relatează BBC News în pagina electronică.

Prejudiciile aduse infrastructurii şi terenurilor agricole a afectat ţara care se confruntă deja cu un mare deficit alimentar.

Cele mai afectate regiuni în urma inundaţiilor sunt oraşul Anju şi districtul Songchon din sudul provinciei Phyongan şi districtul Chonnae din provincia Kangwon, au declarat reprezentanţii ONU. Locuitorii din aceste zone au nevoie urgentă de alimente şi de apă potabilă.

Un purtător de cuvânt al ONU de la New York a confirmat că guvernul Coreei de Nord a solicitat Naţiunilor Unite ajutor de urgenţă constând în alimente şi combustibil.

Unele grupări umanitare internaţionale au început deja să strângă provizii şi donaţii. Joi, Crucea Roşie a declarat că va alocat peste 300.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici