Coreea de Nord susţine că sancţiunile internaţionale ameninţă supravieţuirea copiilor ţării

Ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Han Tae Song, a declarat joi că sancţiunile internaţionale impuse în legătură cu programul nuclear şi de rachete balistice ameninţă supravieţuirea copiilor nord-coreeni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4765 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord susţine că sancţiunile internaţionale ameninţă supravieţuirea copiilor ţării

Coreea de Nord susţine că sancţiunile internaţionale ameninţă supravieţuirea copiilor ţării

Han Tae Song a participat la o audiere a Comisiei ONU pentru Drepturile Copiilor, în cadrul căreia un grup de experţi independenţi au prezentat cazuri de muncă forţată în rândul copiilor, abuzuri sexuale şi trafic de persoane în Coreea de Nord.

Ambasadorul nord-coreean susţine că ţara cu 26 de milioane de locuitori este "o ţară socialistă, centrată pe oameni ... în care protecţia şi promovarea drepturilor şi a bunăstării copiilor au prioritate, dar există loc de îmbunătăţire".

Han Tae Song susţine că noile sancţiuni impuse de către Statele Unite şi Consiliul de Securitate al ONU împiedică producţia de bunuri nutriţionale pentru copii şi aprovizionarea şcolilor cu manuale.

"Blocada persistentă şi vicioasă, precum şi sancţiunile împotriva Coreei de Nord, nu numai că împiedică eforturile de protejare şi promovare a drepturilor copilului, dar ameninţă grav dreptul acestora la supravieţuire", a spus Han, care a cerut ridicarea sancţiunilor ONU.

Phenianul susţine că liderul nord-coreean Kim Jong-Un "ghidează personal construcţia în diferite părţi ale ţării a şcolilor, a spitalelor pentru copii, a caselor pentru copii, a şcolilor primare şi secundare de tip internat şi lucrează cu devotament pentru bunăstarea tinerei generaţii".

Delegaţia Coreei de Nord la Geneva a susţinut că munca forţată în rândul copiilor nu a existat în ţară şi că este interzisă, iar durata maximă pentru munca tinerilor în agricultură a fost limitată la trei săptămâni pe an.

Pe de altă parte, oficialii ONU au precizat că, în timpul audierilor, "raportul guvernului nord-coreean nu a menţionat nimic despre subiectul abuzurilor sexuale, iar delegaţiei i-au fost cerute date relevante în acest sens".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici