Coreea de Nord vrea să facă pace cu Statele Unite

Coreea de Nord a anunţat miercuri, prin intermediul presei oficiale, că doreşte semnarea unui acord oficial de pace cu Statele Unite, afirmând că aceasta este modalitatea "cea mai rezonabilă şi practică" pentru depăşirea crizei nucleare.

66 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord vrea să facă pace cu Statele Unite

Coreea de Nord vrea să facă pace cu Statele Unite

"Trebuie semnat un tratat de pace formal între Coreea de Nord şi Statele Unite dacă se doreşte soluţionarea problemei nucleare", informează publicaţia oficială Rodong Sinmun, citată de agenţia KCNA.

Un acord de acest fel, solicitat deja de Phenian, reprezintă "una din modalităţile cele mai rezonabile şi mai practice" pentru denuclearizarea Peninsulei Coreea de arme nucleare, adaugă publicaţia.

Războiul intercoreean din perioada 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu printr-un acord de pace.

Semnarea unui acord de pace ar presupune nu doar consimţământul Statelor Unite, ci şi pe cel al Chinei, implicată în conflictul coreean.

Statele Unite au atras atenţia în mai multe rânduri că participarea la un tratat de pace între cele două Corei depinde de progresele în materie de renunţare la arme nucleare de către Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici