Coreea de Sud a arestat un bărbat care l-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA

Poliţia din Coreea de Sud a arestat un bărbat acuzat a publicat pe site-ul Casei Albe o ameninţare cu moartea la adresa ambasadorului Statelor Unite la Seul, conform agenţiei de ştiri Yonhap, citată de BBC News Online.

99 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a arestat un bărbat care l-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA

Coreea de Sud a arestat un bărbat care l-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA (Foto: Shutterstock)

Bărbatul, care a fost prezentat doar cu numele Lee, a publicat o scrisoare de ameninţare la adresa ambasadorului Mark Lippert pe site-ul Casei Albe, la începutul acestei luni. Conform agenţiei Yonhap, Lee, care îşi neagă vinovăţia, a fost arestat pe data de 14 iulie la cererea autorităţilor americane, iar copiile scrisorii au fost găsite pe calculatorul său. Poliţia este de părere că suspectul a acţionat singur.

Potrivit datelor din calculatorul lui Lee, care a fost confiscat, acesta a vizitat site-ul Casei Albe şi a salvat o captură de ecran cu scrisoarea publicată.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei americane a declarat pentru BBC că ameninţarea nu a afectat activităţile ambasadorului american în Coreea de Sud, Mark Lippert. Aceasta a subliniat că Statele Unite apreciază "reacţia rapidă a autorităţilor coreene în cercetarea cazului şi identificarea unui suspect", adăugând că autorităţile americane cooperează cu Coreea de Sud în această anchetă.

Lippert a fost victima unui atac cu cuţitul anul trecut, la Seul, comis de naţionalistul Kim Ki-jong, care este acum judecat. În urma atacului, care a avut loc în timpul unui mic-dejun de lucru, ambasadorul a suferit răni la nivelul feţei şi mâinilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici