Coreea de Sud a înregistrat mai multe decese decât naşteri, pentru prima dată în istorie

  • Coreea de Sud a înregistrat mai multe decese decât naşteri în 2020, pentru prima dată în istorie
  • De ani de zile, Coreea de Sud s-a luptat cu o criză demografică
  • Rata fertilităţii a atins în ultimii ani minime record
267 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a înregistrat mai multe decese decât naşteri, pentru prima dată în istorie

Coreea de Sud a înregistrat mai multe decese decât naşteri, pentru prima dată în istorie

Rata de fertilitate a ţării - numărul mediu de copii pe care îi are o femeie în viaţa ei - a atins în mod repetat niveluri minime şi se situează aproape de ultimele locuri în lume. Între timp, populaţia Coreei de Sud continuă să îmbătrânească, ducând ţara într-un declin demografic accelerat.

Dar datele recensământului de anul trecut, publicate luni de Ministerul de Interne şi Siguranţă, sunt şi mai alarmante decât se aşteptau.

În 2020 au fost înregistrate doar 275.815 naşteri, un record minim, comparativ cu 307.764 decese, o creştere cu 3,1% faţă de anul precedent. Aceasta este prima dată când Coreea de Sud a înregistrat un număr mai mare de decese faţă de naşteri, a declarat ministerul într-un comunicat de presă, citat de CNN.

În plus, pe lângă faptul că a fost înregistrată o scădere a populaţiei, ţara se confruntă şi cu o îmbătrânire rapidă. Potrivit recensământului din 2020, 32,7% dintre oameni au 40 şi 50 de ani şi aproape un sfert au peste 60 de ani.

"Scăderea constantă a natalităţii arată că rata scăzută a natalităţii rămâne o problemă importantă în Coreea", se arată în comunicat.

Comunicatul nu menţiona cauzele decesului sau cât de mult a influenţat pandemia Covid-19 cifrele de anul trecut. Pandemia a ucis 981 de oameni în Coreea de Sud până acum, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici