Coreea de Sud, Franţa şi Australia vor să atragă Phenianul la masa dialogului

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a ajuns la un acord cu omologii săi din Franţa şi din Australia pentru a colabora, afirmând scopul de a atrage Coreea de Nord la masa dialogului prin impunerea unor sancţiuni şi presiuni, anunţă Administraţia Prezidenţială din Seul, potrivit agenţiei Yonhap.

1098 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud, Franţa şi Australia vor să atragă Phenianul la masa dialogului

Coreea de Sud, Franţa şi Australia vor să atragă Phenianul la masa dialogului

Preşedintele sud-coreean a purtat, luni, conversaţii telefonice cu Emmanuel Macron şi cu Malcolm Turnbull, ajungând la un consens pentru coordonarea acţiunilor în privinţa problemei nord-coreene. Cei trei lideri au afirmat că îşi doresc o soluţionare paşnică a crizei din Peninsula Coreea.

Park Soo-hyun, purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean, a precizat că Moon le-a transmis celor doi lideri că recenta provocare a Phenianului diferă faţă de cele din trecut, subliniind importanţa unui efort comun al comunităţii internaţionale pentru a rezista ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord.

Moon Jae-in i-a cerut lui Macron să joace un rol activ în Consiliul de Securitate al ONU pentru impunerea unor sancţiuni adiţionale împotriva Phenianului, Franţa fiind unul dintre membrii permanenţi în acest organism. Preşedintele francez i-a transmis omologului său de la Seul că Franţa susţine în totalitate poziţia Coreei de Sud.

Marţi, Consiliul de Securitate al ONU se va întruni pentru a vota o rezoluţie cu privire la adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Cu toate că Statele Unite au cerut adoptarea celor mai dure sancţiuni posibile, textul rezoluţiei a fost adaptat în aşa fel încât să nu întâmpine rezistenţa Rusiei şi Chinei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici